Zo Werken Wij

Zo Werken Wij

Onze hulpverlening bestaat uit leren, adviseren, ondersteunen en coachen. We onderzoeken samen waar jij onze hulp bij kunt gebruiken. Dit wordt gedaan op een praktische manier, zoals kijken welke vaardigheden ontwikkeling en/of ondersteuning nodig hebben.

Stichting Socius Twente kijkt daarnaast ook mee in hoe jouw leven tot nu toe is geweest. Zijn er dingen gebeurd die invloed hebben op jouw huidige situatie of zit er nog onverwerkte spanning, dan kunnen wij samen met jou een plan maken en ga jij doelgericht aan de slag. Uiteraard behoud jij zelf de regie over jouw leven en maak jij zelf de beslissingen.

Tijdens het kennismakingsgesprek kijken we samen hoe we de begeleiding vorm gaan geven.

 De individuele- en groepsbegeleiding zijn onderverdeeld in: 

“De Vier Trajecten van Stichting Socius Twente”

 

 

Zelfstandigheidstraject

Tijdens dit traject staan wij gedurende een periode van 12 tot 18 maanden, afhankelijk van de situatie, naast jou om er met jou voor te zorgen dat je de grip weer terug krijgt op je leven.

Samen kijken we naar de zaken die spelen in je leven. Wat gaat er goed en wat heeft extra aandacht nodig? Waar loop je tegenaan en welke vaardigheden kan je nog leren zodat je het over een tijd zelf kunt? We maken samen een plan van aanpak en stellen doelen op. Helder, overzichtelijk en aangepast op jouw mogelijkheden.

Aan het eind van het zelfstandigheidstraject heb je weer overzicht in je leven. Je hebt vaardigheden geleerd die nodig zijn om de dagelijkse dingen zelfstandig te kunnen doen, zoals je financiën regelen, je huishouden organiseren, gezond koken en boodschappen doen. Je hebt ritme, regelmaat en vooral; rust en meer vertrouwen in jezelf en in je eigen kunnen.

 

Nazorgtraject

Tijdens het zelfstandigheidstraject heb je de boel langzaamaan weer op de rit gekregen. De basis voor een prettig en zelfstandig leven is gelegd. Maar dat willen we natuurlijk ook graag zo houden.

De duur en intensiteit van dit traject is afhankelijk van jouw behoeften.

Daarom laten we je na het zelfstandigheidstraject niet direct in de steek. We blijven het eerste jaar eerst elke twee weken en daarna maandelijks contact met elkaar houden om te kijken of het allemaal nog goed gaat. En gebeurd er iets onverwachts in je leven of heb je echt even een luisterend oor nodig? Ook dan zijn we er voor je. Samen kijken we wat ervoor nodig is om terug te komen op de goede weg. 

 

Loopbaantraject

Het hebben van een goede daginvulling is een belangrijk onderdeel van het leven. Of dit nou gaat om scholing, betaalt werk of dagbesteding.

Bij Stichting Socius twente hebben wij de mogelijkheid om jou hierin te ondersteunen. We hebben onze werkplek bij Havezathe ’t Everloo, een horecagelegenheid in Rossum. Deze is gelegen in een prachtige bosrijke omgeving, waarin we onze dagbesteding aanbieden. Hierin zijn diverse werkzaamheden mogelijk en biedt het tevens de mogelijkheid om tot rust te komen.

Daarnaast hebben wij hulpverleners tot onze beschikking die tevens zijn opgeleid als loopbaancoach. Samen kan het loopbaantraject opgestart worden, waarbij wij samen inzichtelijk krijgen waar jouw interesses, kwaliteiten en mogelijkheden liggen. Op deze manier kunnen we doelgericht een plan maken, zodat jij je volledig kan focussen op de doelen die wij opgesteld hebben.

 

Langdurige Zorg

Het kan zijn dat, na het volgen van het zelfstandigheidstraject, het volledig zelfstandig leven nog niet haalbaar is. Dit is geen enkel probleem, ook dan kijken wij samen naar een oplossing en zijn wij er voor jou. Desondanks blijven onze uitgangspunten, we doen wat nodig is en zolang het nodig is. Op deze manier behoud jij de kans om te blijven leren en te ontwikkelen.

 

Op deze pagina