Zo Werken Wij

Zo Werken Wij

Iedereen heeft zo nu en dan hulp nodig. Wij bieden hulp aan jongeren en volwassenen met bijvoorbeeld gedragsproblematiek, psychische problemen, verslavingsproblematiek of een verstandelijke beperking.

Samen met jou kijken we naar jouw zorgvragen en wensen. Op basis daarvan bepalen we welke begeleiding het beste bij jou past. Je kan bij ons terecht voor:

Individuele begeleiding: individuele begeleiding bij jou thuis.

Groepsbegeleiding: gedurende een dag doe je allerlei activiteiten onder begeleiding.

De individuele- en groepsbegeleiding zijn onderverdeeld in: “De Vier Trajecten van Stichting Socius Twente”

Tijdens het kennismakingsgesprek kijken we samen hoe we de begeleiding vorm gaan geven.

 

Zelfstandigheidstraject

Tijdens dit traject staan wij gedurende een periode van 12 tot 18 maanden, afhankelijk van de situatie, naast jou om er met jou voor te zorgen dat je de grip weer terug krijgt op je leven.

Samen kijken we naar de zaken die spelen in je leven. Wat gaat er goed en wat heeft extra aandacht nodig? Waar loop je tegenaan en welke vaardigheden kan je nog leren zodat je het over een tijd zelf kunt? We maken samen een plan van aanpak en stellen doelen op. Helder, overzichtelijk en aangepast op jouw mogelijkheden.

Aan het eind van het zelfstandigheidstraject heb je weer overzicht in je leven. Je hebt vaardigheden geleerd die nodig zijn om de dagelijkse dingen zelfstandig te kunnen doen, zoals je financiën regelen, je huishouden organiseren, gezond koken en boodschappen doen. Je hebt ritme, regelmaat en vooral; rust en meer vertrouwen in jezelf en in je eigen kunnen.

 

Nazorgtraject

Tijdens het zelfstandigheidstraject heb je de boel langzaamaan weer op de rit gekregen! De basis voor een prettig en zelfstandig leven is gelegd. Maar dat willen we natuurlijk ook graag zo houden.

Daarom laten we je na het zelfstandigheidstraject niet direct in de steek. We blijven het eerste jaar eerst elke twee weken en daarna maandelijks contact met elkaar houden om te kijken of het allemaal nog goed gaat. En gebeurd er iets onverwachts in je leven of heb je echt even een luisterend oor nodig? Ook dan zijn we er voor je. Samen kijken we wat ervoor nodig is om terug te komen op de goede weg.

 

Dagbestedings-traject

Ritme en regelmaat zijn onlosmakelijk verbonden met het hebben van een goede daginvulling. Maar dagbesteding is meer dan dat. Het zorgt er ook voor dat je samenwerkt met collega`s, je kunt nieuwe vaardigheden leren en je komt er steeds meer achter wat jouw kwaliteiten en interesses zijn. Wij werken momenteel samen met twee bedrijven.

Everloo – foto – taken – mogelijkheden

Trefpunt – foto – taken – mogelijkheden

Toch graag wat anders doen? Wij kijken graag met je mee naar wat jouw mogelijkheden zijn. Wij werken nauw samen met jobcoaches en loopbaanadviseurs zodat we voor jou de plek kunnen vinden die het beste bij jou past.

 

Langdurige Zorg

Wellicht komen we er na het volgen van bovenstaande trajecten achter dat een volledig zelfstandig leven nog een brug te ver voor je is. Dat kan en is ook helemaal niet erg. Wij bieden dan de zorg zolang jij dat nodig bent. Maar… we blijven geloven in het principe dat je leert door te doen. We geven daarom de ondersteuning die je echt nodig hebt, met als uitgangspunt: wat je zelf kunt moet je zelf doen. Zodat je steeds een stap verder komt.

Op deze pagina