Iedereen heeft zo nu en dan hulp nodig. Wij bieden hulp aan jongeren en volwassenen met bijvoorbeeld gedragsproblematiek, psychische problemen, verslavingsproblematiek of een verstandelijke beperking.

Samen met jou kijken we naar jouw zorgvragen en wensen. Op basis daarvan bepalen we welke begeleiding het beste bij jou past. Je kan bij ons terecht voor:

Ambulante begeleiding: individuele begeleiding bij jou thuis
Begeleid wonen: je woont op een groep samen met andere cliënten die hulp nodig hebben
Dagbesteding: gedurende een dag doe je allerlei activiteiten onder begeleiding

Tijdens het kennismakingsgesprek kijken we samen hoe we de begeleiding vorm gaan geven.

Ambulante begeleiding

Zelfstandig wonen met een beetje hulp
Wil je graag op jezelf wonen, maar zie je het nog niet zitten om dit helemaal alleen te doen? Of heb je hulp nodig om bepaalde taken te leren? Dan kan ambulante begeleiding zeker wat voor jou zijn! Socius Twente biedt ambulante zorg in Twente.

Wat houdt ambulante begeleiding precies in?

Bij ambulante begeleiding komt jouw persoonlijk begeleider bij jou thuis. Wij komen overal in de omgeving van Twente, denk aan Enschede, Almelo, Oldenzaal of Hengelo. Meestal is dit op werkdagen en in overleg met je begeleider kan dit ook in het weekend. Wil je weten hoe één van onze cliënten onze begeleiding ervaart? Lees dan het verhaal van…

Is ambulante begeleiding iets voor mij?

Ambulante begeleiding is heel geschikt als je zelfstandig woont, maar wel hulp nodig hebt bij bijvoorbeeld het organiseren van het huishouden, de financiën, de administratie en bij het maken van afspraken met instanties of artsen. Maar ook als je het lastig vindt om jezelf te verzorgen en om gezond te eten en te drinken. Kortom, je kunt met allerlei vragen bij je begeleider terecht. Je bespreekt samen hoe het met je gaat, wat je nodig hebt en hoe het ervoor staat met je opgestelde doelen.

Wat heb ik aan ambulante zorg?

Je leert hoe je zo zelfstandig mogelijk kunt wonen, leven en/of werken. Je leert (zelfstandig) problemen op te lossen en je dagelijkse dingen te regelen. Dit maakt dat je verder komt en toewerkt naar het realiseren van een gezond, gelukkig en mooi leven.

Wat ga ik doen?

Welke ambulante zorg je krijgt, ligt aan jouw wensen en opgestelde doelen. De één wil graag het huishouden goed doen en de ander wil goed leren omgaan met geld. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je goed het huishouden plant, hoe je dit het beste aanpakt, hoe je gezonde en goedkope boodschappen doet en hoe je lekker kunt koken. Soms doe je deze taken alleen en soms samen. Net zolang totdat jij het helemaal zelfstandig kan. We kijken altijd naar jouw kwaliteiten en passen de begeleiding daarop aan.

Ambulante zorg in Twente en omstreken

Socius Twente biedt ambulante hulpverlening aan in Twente en omstreken. Dit kan in de grotere steden zoals Enschede, Hengelo, Oldenzaal en Almelo, maar ook in omliggende plaatsen. Waar je ook woont, wij helpen je graag!

Begeleid wonen: 24-uurszorg

Achter de schermen zijn wij druk bezig met het onderzoeken en organiseren van een begeleid wonen locatie.
Wij houden je via de website en social media op de hoogte!
Mocht je alvast vragen hebben dan kan je altijd contact met ons opnemen.

 

Wat is begeleid wonen?

Met 24-uurszorg woon je samen met andere mensen in een huis. Je hebt je eigen kamer en samen met andere cliënten deel je de keuken, badkamer en toilet. Er zijn groepsbegeleiders aanwezig waar je terecht kunt. Ook krijg je een persoonlijke begeleider toegewezen met wie je je voortgang en persoonlijke zaken bespreekt.

Is begeleid wonen wat voor mij?

Begeleiding met 24-uurszorg/begeleid wonen is een geschikte vorm van begeleiden als je graag op jezelf wilt wonen, maar niet helemaal zelfstandig kan wonen. Je hebt behoefte aan een steuntje in de rug of iemand waar je op kunt terugvallen. Soms is het mogelijk om in de toekomst wel zelfstandig te wonen. Dan gaan we samen kijken hoe we dit voor elkaar kunnen krijgen, dan bieden we bijvoorbeeld een zelfstandigheidstraining aan.

Waarom zou ik begeleid gaan wonen?

Met 24-uurszorg leer je op een veilige manier zelfstandig te wonen, zodat je later helemaal op jezelf kunt wonen met eventueel ambulante begeleiding. Heb je deze mogelijkheid van zelfstandig wonen niet, dan woon je op een groep samen met mensen die ook hulp nodig hebben. Je hebt dan een fijne en veilige woonomgeving waarin je jezelf kan zijn en jezelf kunt ontwikkelen. Er is begeleiding aanwezig om te helpen wanneer nodig.

Hoe ziet mijn dag eruit?

Dat bepaal je samen met je begeleider. Er wordt gekeken naar je zorgplan (je doelen, wensen) en naar je verplichtingen (werk, studie). Er is een mogelijkheid tot samen ontbijten en avondeten, maar dit kun je ook zelf regelen als je dat wilt. Je luncht meestal op school, op je werk of op de dagbesteding.

Zijn er veel regels bij begeleid wonen?

Dat bepaal je samen met je begeleider. Wij geloven dat iedereen een eigen verantwoordelijkheid heeft en zoveel mogelijk op eigen benen moet staan. Daarom stellen wij niet te veel regels op. Iedereen in huis is verantwoordelijk voor een prettige leefomgeving en die creëren we samen. We zijn dus samen verantwoordelijk voor een nette en schone woning, voor boodschappen en eten en voor normale omgangsvormen en fatsoensnormen. Kan een groepsgenoot niet goed met deze vrijheid omgaan, dan maken we individuele afspraken.

Wie wonen nog meer op de groep?

Op de groep zitten vooral (jong)volwassenen die last hebben van psychische problemen, autisme, ADHD of een verstandelijke beperking hebben. Vaak lopen zij tegen dezelfde dingen aan zoals jij. Hierdoor begrijp je elkaar sneller en woon je in een vertrouwde omgeving.

Begeleid wonen in Twente

Onze locatie voor begeleid wonen ligt in het hart van Twente, namelijk in Borne. Onze locatie opent medio 2019 en is van alle gemakken voorzien en is centraal gelegen. Winkels, horeca of openbaar vervoer ligt binnen handbereik. Je bent zo in Almelo, Enschede, Oldenzaal of Hengelo.

Dagbesteding

Een leuke en leerzame dag samen met anderen

Heb je soms gevoel dat je te weinig nieuwe mensen leert kennen of dat je je verveelt gedurende de dag? Ga dan doordeweeks iets doen wat jij leuk vindt. Samen met jou gaan we op zoek naar een dagbesteding waar jij veel plezier en voldoening uithaalt.

Wat is dagbesteding precies?

Als je kiest voor dagbesteding, dan ga je allerlei activiteiten en/of werkzaamheden doen samen met anderen. Ook is er dan begeleiding aanwezig. De activiteiten die je doet kunnen heel divers zijn, afhankelijk van wat jij graag wil en wat jouw mogelijkheden zijn. Dit op een laagdrempelige manier en in kleine groepen. De dagbesteding bieden wij aan in regio Twente.

Waarom zou ik dit gaan doen?

Je komt met andere mensen in contact, je werkt samen en je leert hoe om te gaan met anderen. Ook leer je afspraken maken en afspraken nakomen. Je krijgt inzicht in je eigen kwaliteiten en interesses en leert nieuwe dingen te doen. Ook krijg je een gezond dag- en nachtritme, want je begint deze dagen op vaste tijden.

Wat ga ik doen tijdens de dagbesteding?

Je kunt allerlei activiteiten of werkzaamheden gaan doen. Wat jij maar wil. Denk aan creatieve activiteiten (knutselen of dingen bouwen), het onderhouden van tuinen, klussen bij bedrijven of bij mensen thuis of koken en bakken voor mensen. Heb je een specifieke wens om te gaan doen? Dan kijken we altijd wat er mogelijk is. De dagbesteding vindt meestal plaats in de regio Twente, maar in overleg is er veel mogelijk.

Hoe vaak is de dagbesteding?

Wij bieden op dinsdag en donderdag dagbesteding aan van 09.00 – 16.00 uur en op woensdagmiddag van 13.00 – 16.00 uur.

Dagbesteding in Twente en omstreken

Dagbesteding bieden wij op maat aan. We gaan samen met jou in gesprek om te kijken wat jij leuk vindt. Vaak vindt dit plaats in de omgeving van Twente, zodat jij niet ver hoeft te reizen. Dit kan dagbesteding zijn in de grotere Twentse plaatsen, zoals Enschede, Hengelo of Oldenzaal, maar ook in kleinere plaatsen zoals Borne, is dit heel goed mogelijk.

Telefoon:

+31 630 926 151
Email ons voor vragen en of informatie.