Iedereen heeft zo nu en dan hulp nodig. Wij bieden hulp aan jongeren en volwassenen met bijvoorbeeld gedragsproblematiek, psychische problemen, verslavingsproblematiek of een verstandelijke beperking.

Samen met jou kijken we naar jouw zorgvragen en wensen. Op basis daarvan bepalen we welke begeleiding het beste bij jou past. Je kan bij ons terecht voor:

Individuele begeleiding: individuele begeleiding bij jou thuis.
Dagbesteding: gedurende een dag doe je allerlei activiteiten onder begeleiding.
Kortdurende zorgtrajecten: Socius Twente biedt kortdurende hulpverlening aan in Twente en omstreken.

Tijdens het kennismakingsgesprek kijken we samen hoe we de begeleiding vorm gaan geven.

Individuele begeleiding

Zelfstandig wonen… klinkt prachtig en dat is het ook!
Maar laten we eerlijk zijn, soms is het gewoon een flinke uitdaging.
Het huishouden organiseren en bijhouden, financiën en administratie,
boodschappen doen, gezond koken, je tijd goed invullen en dan ook nog je sociale contacten onderhouden.

Heel begrijpelijk dat je daar wat hulp bij kunt gebruiken.
Deze hulp kunnen wij bieden. We kijken samen met je naar wat er goed gaat en wat er nog geleerd of verbetert kan worden. Ook besteden we veel aandacht aan je mentale welzijn. Met andere woorden; hoe voel je je? Waar loop je tegenaan? Naast het aanleren van praktische vaardigheden zoals hierboven beschreven zijn we er ook voor je als je niet lekker in je vel zit. We bieden je een luisterend oor en zoeken als het nodig is samen met je naar oplossingen.

Wat houdt individuele begeleiding precies in?

Bij indivuele begeleiding komt jouw persoonlijk begeleider bij jou thuis. Wij komen overal in de omgeving van Twente, denk aan Enschede, Almelo, Oldenzaal of Hengelo. Meestal is dit op werkdagen en in overleg met je begeleider kan dit ook in het weekend. Wil je weten hoe één van onze cliënten onze begeleiding ervaart? Lees dan het verhaal van…

Is individuele begeleiding iets voor mij?

Individuele begeleiding is heel geschikt als je zelfstandig woont, maar wel hulp nodig hebt bij bijvoorbeeld het organiseren van het huishouden, de financiën, de administratie en bij het maken van afspraken met instanties of artsen. Maar ook als je het lastig vindt om jezelf te verzorgen en om gezond te eten en te drinken. Kortom, je kunt met allerlei vragen bij je begeleider terecht. Je bespreekt samen hoe het met je gaat, wat je nodig hebt en hoe het ervoor staat met je opgestelde doelen.

Wat heb ik aan individuele zorg?

Je leert hoe je zo zelfstandig mogelijk kunt wonen, leven en/of werken. Je leert (zelfstandig) problemen op te lossen en je dagelijkse dingen te regelen. Dit maakt dat je verder komt en toewerkt naar het realiseren van een gezond, gelukkig en mooi leven.

Wat ga ik doen?

Welke individuele zorg je krijgt, ligt aan jouw wensen en opgestelde doelen. De één wil graag het huishouden goed doen en de ander wil goed leren omgaan met geld. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je goed het huishouden plant, hoe je dit het beste aanpakt, hoe je gezonde en goedkope boodschappen doet en hoe je lekker kunt koken. Soms doe je deze taken alleen en soms samen. Net zolang totdat jij het helemaal zelfstandig kan. We kijken altijd naar jouw kwaliteiten en passen de begeleiding daarop aan.

Dagbesteding

Socius Twente biedt dagbesteding bij locatie Havezathe het Everloo in Rossum.
Bij Havezathe het Everloo kan iedereen zijn of haar “ei” kwijt 🙂
De werkzaamheden zijn heel divers en passend bij elk niveau en interesse.
Vind jij het bijvoorbeeld heerlijk om in de tuin te werken? Of ben je een kei in schoonmaken?
Misschien hou je wel van taarten bakken of bloemschikken? Bijna alles is mogelijk!
Maar wat vooral belangrijk is, is dat je onderdeel bent van het team en dat we samen werken, samen lol hebben en samen ontwikkelen.

Kom gerust een keer langs, de koffie staat voor je klaar!

 

Wat is dagbesteding precies?

Als je kiest voor dagbesteding, dan ga je allerlei activiteiten en/of werkzaamheden doen samen met anderen. Ook is er dan begeleiding aanwezig. De activiteiten die je doet kunnen heel divers zijn, afhankelijk van wat jij graag wil en wat jouw mogelijkheden zijn. Dit op een laagdrempelige manier en in kleine groepen. De dagbesteding bieden wij aan in regio Twente.

Waarom zou ik dit gaan doen?

Je komt met andere mensen in contact, je werkt samen en je leert hoe om te gaan met anderen. Ook leer je afspraken maken en afspraken nakomen. Je krijgt inzicht in je eigen kwaliteiten en interesses en leert nieuwe dingen te doen. Ook krijg je een gezond dag- en nachtritme, want je begint deze dagen op vaste tijden.

Wat ga ik doen tijdens de dagbesteding?

Je kunt allerlei activiteiten of werkzaamheden gaan doen. Wat jij maar wil. Denk aan creatieve activiteiten (knutselen of dingen bouwen), het onderhouden van tuinen, klussen bij bedrijven of bij mensen thuis of koken en bakken voor mensen. Heb je een specifieke wens om te gaan doen? Dan kijken we altijd wat er mogelijk is. De dagbesteding vindt meestal plaats in de regio Twente, maar in overleg is er veel mogelijk.

Hoe vaak is de dagbesteding?

Wij bieden op dinsdag en donderdag dagbesteding aan van 09.00 – 16.00 uur en op woensdagmiddag van 13.00 – 16.00 uur.

Dagbesteding in Twente en omstreken

Dagbesteding bieden wij op maat aan. We gaan samen met jou in gesprek om te kijken wat jij leuk vindt. Vaak vindt dit plaats in de omgeving van Twente, zodat jij niet ver hoeft te reizen. Dit kan dagbesteding zijn in de grotere Twentse plaatsen, zoals Enschede, Hengelo of Oldenzaal, maar ook in kleinere plaatsen zoals Borne, is dit heel goed mogelijk.

Kortdurende zorgtrajecten

Ben je al een heel eind in je ontwikkeling, maar kan je nog net even dat laatste steuntje in de rug gebruiken? Of ging het eigenlijk best al heel goed maar heb je door een lastige situatie toch nog even wat extra hulp nodig? Socius Twente biedt kortdurende zorgtrajecten die er puur op gericht zijn om je weer richting die zelfstandigheid te helpen. Zodat je vol zelfvertrouwen verder kunt. 

Telefoon:

+31 630 926 151
Email ons voor vragen en of informatie.