Bouwen aan een toekomst waarin je dingen doet die bij jou past, dat wil jij toch ook? Wij helpen je graag om op eigen benen te staan, maar dan moet onze werkwijze wel bij jou passen. Daarom vertellen we graag hoe wij onze samenwerking met jou voor ons zien.

Onze stijl van begeleiden

De werkstijl van Socius Twente is praktisch, nuchter en effectief.

Praktisch

Samen met je begeleider stel je een doelgericht plan op en maak je duidelijke afspraken met elkaar. Afspraken waar we beiden achterstaan en ons beiden aan houden. We bieden je rust, structuur en regelmaat, want dan weet je precies waar je aan toe bent en hoe je groeit in je zelfstandigheid.

Nuchter

Wij behandelen je als een gelijke, want zo moet een samenwerking zijn. We denken in mogelijkheden en kansen, zodat jij je leven goed op de rit krijgt. Wel moet je het zelf écht willen. We gaan je niet constant achter de broek aanzitten, want je hebt ook een eigen verantwoordelijkheid. Maar als jij ervoor gaat, dan doen wij dat ook!

Effectief

Er kunnen allerlei redenen zijn waardoor het nu niet zo goed gaat en je niet verder komt. Of dit nu komt door een verstandelijke beperking, psychische problemen of zaken die in het verleden niet zo goed zijn verlopen. Waar je ook mee te maken hebt, wij oordelen niet en gaan samen met jou hiermee aan het werk. Wij vinden dat iedereen kwaliteiten en goede kanten heeft. Samen ontdekken we welke dat bij jou zijn en stellen op basis daarvan een doelgericht plan op mét resultaat.

Hoe ziet een zorgtraject erbij ons uit?

Als je samen met ons aan de slag gaat, dan zijn er verschillende trajecten die je doorloopt. Soms samen met ons, maar vaak ook zelfstandig. Je krijgt van ons begeleiding wanneer en zo lang dat nodig is, want wij geloven dat jij veel zélf kan doen. En daar gaan we ook voor, jou zoveel mogelijk zelfredzaam maken.

1. Afspraak maken

Natuurlijk moet je je eerst aanmelden bij Socius Twente. Dit kun je doen door ons te bellen of te mailen. Heb je eerst een korte praktische vraag, dan kun je ons ook appen. Of je laat je ouder of verzorger ons bellen. Wat jij prettig vindt! Samen maken we een afspraak om met elkaar kennis te maken.

2. Kennismakingsgesprek

Tijdens het kennismakingsgesprek leren we elkaar goed kennen. Je maakt kennis met één van onze begeleiders en samen brengen we in kaart waar jouw wensen en zorgvragen liggen. Vervolgens geven we aan hoe Socius Twente jou het beste kan helpen. Hebben we beide een goed gevoel bij de begeleiding, dan kunnen we zorgafspraken maken die bij jou passen. Het is altijd mogelijk om iemand mee te nemen naar het gesprek.

3. Zorgafspraken maken

Mocht je tijdens het kennismakingsgesprek besluiten om gebruik te maken van onze begeleiding en heb je de juiste zorgindicatie*, dan maken we al direct zorgafspraken met elkaar. Denk aan hoe vaak je begeleid wilt worden, wanneer je dit het liefste hebt en waar je wilt afspreken. Ook regelen we direct allerlei administratieve zaken, zoals het opstellen van een zorgovereenkomst.

*Heb je nog geen indicatie vanuit de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) of Zorgkantoor? Dan kunnen wij dit samen aanvragen.

4. Zorgplan opstellen

Nu we weten wat jouw wensen en zorgvragen zijn, stellen we samen een doelgericht plan op. Een plan waarmee jij resultaat boekt in het zelfstandig leren leven, wonen en/of werken. We stellen samen doelen op en bepalen de werkwijze, zodat jij jouw doelen kan behalen.

Mocht je behoefte hebben aan behandeling, dan regelen we dit natuurlijk ook voor je. We werken intensief samen met verschillende zorgorganisaties, zoals Mediant en Tactus. Maar we hebben ook goede contacten met diverse psychologen of PMT’ers. Het behandeltraject nemen we dan op in je zorgplan en als je het fijn vindt kunnen we ook bij deze gesprekken aanschuiven.

5. Persoonlijke begeleiding

Je krijgt een persoonlijke begeleider met wie jij alles kunt bespreken of alles aan kunt vragen. Je bespreekt met diegene hoe het met je gaat, hoe het ervoor staat met de doelen, met welke problemen je kampt en wat er goed gaat. Tijdens deze gesprekken bouwen we samen een goede relatie op, waarin we elkaar kunnen vertrouwen. Zo zet je elke keer een stap in de goede richting.

6. Evalueren zorgplan

Minstens twee keer per jaar evalueren we de doelen die we hebben opgesteld in het zorgplan. Het kan zijn dat je bepaalde doelen al hebt behaald of dat we doelen moeten bijstellen. Elke keer kijken we naar wat jij nodig hebt en wat jij wil bereiken.

Wil je met ons kennismaken? Bel of mail ons dan voor een afspraak.

Telefoon:

+31 630 926 151
Email ons voor vragen en of informatie.