Socius Twente

Na jarenlange ervaring in allerlei zorgorganisaties wil oprichtster Karin Oude Luttikhuis graag haar eigen waarden toepassen in de zorg: op een persoonlijke, positieve en praktische wijze werken aan de ontwikkeling van cliënten. Daarom richt ze in 2017 Socius Twente op: een jonge en frisse zorginstelling die werkt op basis van vertrouwen en de kracht van de client.

Begeleiden, niet overnemen

Bij Socius Twente behouden cliënten zelf de regie, want iedereen mag zelf bepalen hoe hij zijn eigen leven leidt. Sommige mensen hebben hier alleen ondersteuning bij nodig. Hulpverleners van Socius Twente zien de samenwerking met de cliënt daarom ook als gelijkwaardig. Zij zijn ervan overtuigd dat als iemand zelf de regie over zijn leven behoudt, je mooie effectieve resultaten behaalt.

Daarom staat Socius Twente voor:

  • Eigen regie over je leven behouden
  • Doelgerichte samenwerking
  • Persoonlijke benadering
  • Vertrouwen

Maatschappelijk betrokken

Bij Socius Twente willen wij graag mensen helpen. Uiteraard zijn dit onze cliënten die begeleiding krijgen. Maar wij willen ook mensen helpen die af en toe in het zonnetje gezet kunnen worden. Denk aan ouderen die eenzaam zijn, kinderen uit bijstandsgezinnen, mensen die hun tuin niet meer kunnen onderhouden of zelf hun boodschappen niet kunnen doen. Onze dagbesteding is daarom ook gericht op het voorthelpen van de samenleving. Door gezamenlijk op te trekken, haalt iedereen voldoening uit het leven en leert men elkaar kennen en begrijpen. Daar dragen wij graag ons steentje aan bij.

Heb je zelf een mooi initiatief waar wij samen met onze cliënten kunnen helpen? Denk aan een boodschappenservice, het organiseren van een spelletjesmiddag (bingo) of koffiemiddag? Neem met ons contact op, dan kijken we graag wat de mogelijkheden zijn!

Samenwerkingen

Wij gaan altijd voor kwalitatief goede begeleiding: wij kijken naar wat nodig is voor de cliënt, om zo al het potentieel uit diegene te kunnen halen. Samenwerken met andere disciplines en expertises kan daarbij helpen. Zo werken we samen met praktijkondersteuners, psychologen, behandelaars en overige therapeuten. Afhankelijk van de zorg die nodig is.

Telefoon:

+31 630 926 151
Email ons voor vragen en of informatie.