Visie

Visie

Wat hebben we soms gelachen om juf Ank in de televisieserie “de Luizenmoeder” haar uitspraken. Zoals bijvoorbeeld over de “curling-ouder”. De ouder die alle obstakels en moeilijkheden voor hun kind wegneemt. 

Hulpverlening

Maar zo zien we het ook vaak in de hulpverlening. Iemand heeft een probleem en de hulpverlener is druk om het probleem op te lossen. Of neemt het even van je over. Heel lief van je hulpverlener en op het moment zelf is dat fijn en stiekem ook wel een beetje makkelijk. Maar uiteindelijk heb je er natuurlijk niet zoveel aan. Want de keren erop heb je de hulpverlener weer nodig, je hebt immers niet geleerd hoe je zelf de situatie kunt oplossen. En daardoor wordt de weg naar een leven waarin je zelfstandig je zaken kunt regelen steeds langer en blijf je onnodig afhankelijk van je hulpverlener. Dit gaat ten koste van je zelfvertrouwen en dat is natuurlijk hartstikke zonde!  

Wat wij doen

En dit is precies waarom wij doen wat we doen. Wij worden blij van groei, van het behalen van doelen en vooral van trotse mensen die geleerd hebben dat ze meer in hun mars hebben dan dat ze ooit hadden gedacht. En dat heb jij ook!   

Op deze pagina