Socius Twente biedt individuele begeleiding op maat aan in de omgeving van Twente. Dit kan zijn voor jongeren en volwassenen die het even niet meer zien zitten of die een verslaving, verstandelijke beperking of psychische problemen hebben.

Wij helpen je graag verder:

Jongeren

Heb je problemen op school, thuis of in je sociale leven?
Wil je graag groeien en jezelf verder ontwikkelen, maar lukt dit niet goed door een verstandelijke beperking, psychische problemen, schulden of verslavingsproblematiek? Kom je met justitie in aanraking door onverstandige keuzes? Wij begrijpen dat dit erg vervelend is! Socius Twente kan je helpen, wij pakken samen met jou de problemen aan en werken samen aan een leven waar jij jezelf kunt zijn, een leven waarin jouw wensen en kwaliteiten centraal staan.

Hoe je dit gaat doen?
Samen met je begeleider kijk je naar wat jij nodig hebt, dit kan ambulante begeleiding zijn of begeleid wonen. Ga bijvoorbeeld een training doen om zelfstandiger te worden of krijg extra hulp bij je studie, werk of bij het huishouden doen. Maar we kunnen ook een leuke en leerzame invulling aan je dag geven. Het begint natuurlijk bij jezelf, want als je het zelf écht wil, dan is veel mogelijk!

 

(Jong)volwassenen

Wil je graag je leven op de rit krijgen en aan je toekomst werken? Het kan namelijk zijn dat je dingen uit het verleden nog moet verwerken of moet aanpakken. Of dat je moeite hebt met het bijhouden van je huishouden, het regelen van je financiën en met de zorg van jezelf. Het kan ook zijn dat je het lastig vindt om sociale contacten te maken en te onderhouden.
Het is vervelend als je vastloopt in je leven en niet weet hoe je daar uitkomt of waar je de energie vandaan moet halen om verder te komen. Socius Twente biedt jou een steuntje in de rug, zodat jij weer aan je toekomst kunt werken.

Hoe je dit gaat doen?
Samen met je begeleider van Socius Twente breng je jouw situatie in kaart door naar jouw eventuele problemen, belemmeringen of uitdagingen te kijken. We gaan kijken wat jouw wensen en kwaliteiten zijn, zodat jij goed aan jouw toekomst kunt werken. Dit kan hulp zijn in zelfzorg, administratie, huishouding, psychologische hulp middels begeleid wonen en ambulante zorg of we vinden een nieuwe daginvulling voor je waar jij je goed bij voelt. Wij bieden je een luisterend oor en zorgen ervoor dat jij zo zelfstandig mogelijk kunt leven: op jouw tempo en binnen jouw mogelijkheden.

Ouders

Heb je het gevoel dat je zoon of dochter tussen wal en schip valt? Zit je soms met je handen in het haar om je kind op het rechte pad te houden? Weet je niet meer hoe je je kind kunt motiveren voor werk of studie of hoe je kind het beste kan omgaan met zijn of haar problemen en/of belemmeringen?

Bij Socius Twente helpen wij jongeren en volwassenen die het lastig vinden om op eigen benen te staan. Wij helpen ze zodanig dat ze goed kunnen functioneren in de maatschappij. Ouders en/of het gezin spelen een belangrijke rol in het creëren van een mooie en veilige toekomst, daarom vinden wij contact met gezinsleden belangrijk.

Hoe?
We bieden graag een luisterend oor aan gezinnen en/of ouders. We begrijpen dat sommige situaties een impact hebben op het gezinsleven. Daarom kijken we samen naar wat nodig is en wat het beste is voor je kind. Dit ontlast het gezin en je kind kan doelgericht werken aan een goede toekomst.

Telefoon:

+31 630 926 151
Email ons voor vragen en of informatie.